Saçlarınız bedeninizin en değerli noktalarından biridir. Yüz ifadenizi değiştiren, kişiliğinizi karşı tarafa yansıtan, baktıkça, oynadıkça ruh halinizi de değiştiren şahane bir şeydir. Narin ve kırılgan gibi görünse de aslında sandığınızdan daha dayanıklıdır. Şekilden şekle ve renkten renge giren, ruh halinizle eş zamanlı olarak değişen saçlarınız için “röfle işlemi nasıl yapılır?” Sorusunun cevabını merak edenler için okumalısınız.
Adım Adım Röfle Yapımı
Röfle yapmak zaman ve sabır gerektiren bir işlemdir. İşleme geçilmeden önce röfle tonlarını iyi belirlemelisiniz. Sonrasında değiştirme şansınız çok zordur. Röflenizi kendi saçınızın üzerine mi yoksa zemin rengini farklı bir tonda mı yaptırmak istediğinize karar vermelisiniz. Kendi saçınızın üzerine yapacaksanız hemen işleme geçebilirsiniz. Zeminin rengini farklı seçiyorsanız eğer bu işlemi bir hafta önceden yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu süre ile saçınızı yakmamış, yıpratmamış ve kırmamış olursunuz. Zemin işlemini aştıktan sonra röfle yapımına geçebilirsiniz. Evde yapmak isterseniz röfle setlerinden yararlanabilirsiniz. Boyanızı kendiniz hazırlamak isterseniz güçlü bir açıcı bulmalısınız. Kuaför malzemeleri satan yerlerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Oksidan suyu ve açıcı kullanımı ve yüzdelik dilimleri önemlidir.
Röfle Yapımında Püf Noktalar
Boyanızı istediğiniz renge göre hazırlamalısınız. Açıcı kuvvetli ve yıpratıcı bir madde olmasından dolayı dikkatli kullanılmalıdır. Saçınız uzun ise bir buçuk tüp, omuz hizası ise bir tüp boya yeterli olacaktır. Açıcıyı tonuna göre her seferinde aynı tonu yakalamak için ölçü kaplarını kullanarak eklemelisiniz. Röfle yapımında saç yönü çok önemlidir. Şekil bozukluğuna ve renk tonlamalarını bozmamak için dikkat etmelisiniz. Üst kısmından arkaya doğru bir şerit, iki yandan ve ense kısmı olmak üzere saçınızı dört noktaya bölmelisiniz.
Boya Saç Üzerinde Ne Kadar Durmalıdır?
Saçlarınızın eşit tonda açılmasını istiyorsanız, ense kısmından başlayarak yukarı doğru ilerlemelisiniz. Ense kısmında bulunan saçlar tepe kısmında bulunan saçlara göre daha geç açılır. Bu sebeple ensenden başlamak her zaman için daha avantajlıdır. Saçınızı bir aşağı bir yukarı zikzak çizerek tel tel ayırmalı ve boyamalısınız. Boyadığınız saçı alüminyum folyo yardımı ile kapatmalı arada kontrol ederek yeterli açılmanın sağlandığından emin olmalısınız. İlk boyadığınız saçtan başlayarak yıkamalısınız. Röfle işlemi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı yaşayarak deneyimleyebilirsiniz.