Kaş, yüz ifadesinin odak noktasıdır. Yanlış alınan bir kaş yüzün ifadesini tamamıyla değiştirerek, kişinin karmaşık duygu halindeymiş gibi gösterebilir. Örneğin sürekli şaşkın gibi görünen bir ifade, kimsenin istemeyeceği bir durumdur. Bayanlarda kaş aldırma işleminde püf noktalar dikkat edilmesi gereken çizgilerdir. Özellikle farklı bir yerde kaş aldıracak hanımlar, tam olarak ne istediklerini karşısındakine ifade edebilmelidir.
Cımbız Seçimi Önemli
Öncelikle kaş alma işlemlerinde, her noktaya aynı cımbızın uygulanmayacağı bilinmelidir. Örneğin tüy şeklinde çıkan kaşlar, büyük cımbızlar ile alınmaz. Bunlar için ayrıca satılan ince uçlu, tüy cımbızları tercih edilmelidir. Ayrıca yön vermede kullanılan eğimli cımbızların muhakkak kaş aldırılacak noktada olmasına dikkat edilmelidir. Yine düz uçlu cımbızlar da kalın kaşların rahat alınabilmesini sağlayan edevatlardandır. İple kaş almak çoğu zaman ana kaşların kesilmesine ve kaş yapısının zamanla bozulmasına yol açar.
Kaş Kası Aşılmamalıdır
Öncelikle her insanın bir kaş kasının olduğu unutulmamalıdır. Aslında kaş alma işlemi bu kaş kasının dışına çıktığında ifade bozukluğundan söz etmek mümkündür. Örneğin asla kaşın üzeri alınmamalıdır. Bu durum hem sinirli bir ifade katarken, hem de ince tüylerin çoğalmasına neden olur. Üstelik bu tüyler alındıkça renk de değiştirir ve kalınlaşır. Kaş kasını en iyi belirleme şekli, kaşların yukarıya doğru taranmasıdır. Bu tarama işleminde yüz ifadesini en iyi şekilde ortaya çıkaran kas sistemi görülebilir. Hatta eski, yıkanmış bir rimel fırçasını bu işlem için kullanabilirsiniz.
Önce Uzun Kılları Kesin
Baynlarda kaş aldırma işleminde püf noktalar aslında iyi bir hazırlık aşamasını da içerir. Yani kaşı almadan önce yukarıya taranmış kılların uzunlukları kontrol edilmelidir. Uzun kaşları taramadan ve belirlemeden almak, yanlış alınmış ve boşluklar içeren bir kaş yapısına neden olur. Bu nedenle öncelikle uzun kaşlar makas yardımı ile kısaltılmalıdır. Ardından kaş alma işlemine başlanmadan bir kez daha taranmalı ve kaş kası belirlenerek tüyler alınmalıdır. Hatta bu işlem için iyi bir kaş kalemi kullanılarak, kaş çerçeve içerisine alınabilir. Çerçevenin dışında kalan tüyler önce ince uçlu, ardından kalın uçlu cımbız ile alınmalıdır.